Historik

Historik och bakgrund till Butler

Jag Marija Änglavis blev ordentligt skadad i en trafikolycka vilket resulterade i att jag blev delvis funktionshindrad.  Hela ryggraden inklusive skallen är idag fastskruvad så att ryggraden har möjlighet att bära upp resten av kroppen. Av den här anledningen så är enkla göromål som att äta och dricka ett stort problem för mig.  Tidigare brukade jag vända upp och ner på en kastrull och ställa tallriken på den så den kom högre upp och först då kunde jag se tallriken och maten som låg på den. Det kändes också bättre med kastrullen eftersom jag fick en möjlighet att äta utan att spilla. 

Jag lider också svårt av min smärta. En av alla mina smärtsamma nätter bad jag faktiskt utav hela mitt hjärta till vår fader att få lämna det jordiska livet, för lidandet gjorde att jag inte kunde känna för några andra alternativ. Plötsligt var det en inre röst som sa till mig:

Ligg inte där och tyck synd om dig, gå upp och rita…. Vaa? 🙂 Rita jag som inte en kan rita en gubbe. Jag gick upp ur sängen mest för att stoppa i mig fler värktabletter. I köket satte jag mig på stolen och blicken föll ner på den hjälpande kastrullen. Efter ett kort ögonblick hör jag mig själv säga högt: ”Jäkla kastrull dig ska jag snart slippa”.

I samma ögonblick fattade jag papper och penna och skissade fram denna underbara ”Butler.

Prodelox team och jag har i fem år arbetat fram fem prototyper och lyckats uppnå en världsnyhet som nu är patenterad i Norden och med stor spänning inväntar jag det internationella patentet. Den är idag klassad som ett medicinskt tekniskt hjälpmedel av läkemedelsverket.

Jag känner det som att jag var tvungen att råka illa ut för att den övre makten skulle använda sig av mig, jag var alltså ett redskap för  i normala fall så går inte teknik och jag ihop.

Vi planerar att delta i mässor och andra marknadsföringsaktiviteter så att så många som möjligt kan få hjälp av Butler. Butler är ett fantastiskt hjälpmedel som kan hjälpa stora och små med olika handikapp som funktionshinder, värk …ja listan på målgruppen är lång. Det planeras även för en uppföljare till butler …. ”Butler2” den kommer även att ha läsfunktion/mat intag vid säng eller fåtölj.

Ja mina vänner Butler är mitt fjärde barn som föddes under fruktansvärd smärta och lidande men som kommer att bli till stor glädje för många människor i en liknande situation som jag befinner mig i. Detta glädjer mig mycket…Att genomföra idéen med Butler så att fler får del av den glädje som det innebär att kunna äta själv utan att spilla var viktigt för mig. Även om jag inte själv kan arbeta längre så har jag skaffat mig goda medhjälpare som hjälper till med försäljningen, administrationen och marknadsföringen. Själv är jag fortsatt behov av daglig assistans och hade inte kunnat genomföra projektet utan mina medhjälpare.

Marija